Eenvoudig een affiliate shop opzetten

Geplaatst op 09-03-2022

Categorie: Computer en internet

Online geld verdienen is mogelijk wanneer u een affiliate shop opzet. Vanuit uw webwinkel kan een bezoeker via een affiliate link navigeren naar de website van de aanbieder van een bepaald product en het product via die website kopen. Het grote voordeel voor u is dat u geen goederen hoeft in te kopen om die vervolgens naar de klant te sturen. U promoot de producten slechts via uw affiliate shop en wanneer een product wordt aangeschaft, stuurt de merchant het product naar de klant. Aan u zal ook een affiliate vergoeding worden uitgekeerd wanneer een product wordt gekocht.

Voor het opzetten van uw affiliate winkel kunt u gebruik maken van het PHP script dat is ontwikkeld door Vrolijk Internet Services. Dit script bestaat uit een aantal onderdelen. Er is het gedeelte dat de bezoekers van uw webwinkels zullen zien en waarbinnen zij kunnen zoeken naar interessante producten. Daarnaast is er het beheerpaneel waarbinnen u kunt inloggen als beheerder. Zodra u ingelogd bent kunt u producten aan uw affiliate shop toevoegen via het beheerpaneel.

U kunt het script zo instellen dat deze periodiek datafeeds ophaalt en verwerkt. Datafeeds zijn bestanden die informatie rondom verschillende producten bevatten. Nieuwe producten in de datafeed zullen door het script automatisch in de door u aangegeven categorie worden geplaatst. Omdat de feed om de zoveel tijd opnieuw wordt opgehaald en verwerkt, zullen prijswijzigingen automatisch binnen uw affiliate webwinkel worden verwerkt. Zodat er actuele prijzen bij de producten zullen worden weergegeven. 

Wanneer u een webhosting pakket heeft, kunt u het PHP script op uw webhosting pakket installeren. Met het script zal het starten van een affiliate shop niet lastig zijn. Tijdens de installatie kunt u zelf de inloggegevens kiezen om in te loggen binnen de beheeromgeving. Mocht u uw gebruikersnaam of wachtwoord een keer vergeten, dan biedt het script ook de mogelijkheid om deze opnieuw op te vragen.